Als fietser herken je waarschijnlijk de trotse en soms zelfs beschermende gevoelens over je fiets. Natuurlijk weet je dat hij er niet voor altijd als nieuw uit zal zien, maar toch doen de eerste krassen op je nieuwe fiets een beetje pijn wanneer je ze opmerkt...


Het is oké. Wij voelen hetzelfde over onze fietsen. Daarom hebben we Secret Surface keramische fietscoating ontwikkeld. Deze coatinggel beschermt je fiets tegen water, vuil, zout, microschrammen en UV-straling.


Met deze coating blijft je fiets zeker langer schoon en als nieuw!


Het aanbrengen van Secret Surface is snel en eenvoudig.

Lees alles over het coaten van je fiets in vier stappen in deze blog!

Stap 1:

Was de hele fiets

Eerst moet je je hele fiets ontvetten, schoonmaken en drogen. Gebruik een fietsreiniger zoals. Dirt Destroy, Bio Filth Fighter of Badass Bubbles, fiets schoonmaak Borstels en een doek voor het beste resultaat. Vergeet niet om de kleine hoekjes en moeilijk bereikbare plekken schoon te maken. Zorg ervoor dat alle vuil verdwenen is. Droog je fiets met een schone en zachte doek, zoals onze. Luxury Microfibre Polishing Cloth.Bike cleaning dynamic bike care

Stap 2:

Bereid het oppervlak voor

Voor deze stap heb je een doek nodig en een voorbereidingsspray, zoals die van Dynamic's Perfect Prep. Dit is een krachtige maar 100% carbonveilige ontvetter die geen residu achterlaat. Dit zorgt voor de beste prestaties en hechting van Secret Surface.


Spray Perfect Prep rechtstreeks op het frame vanaf een afstand van 25 cm, of spray het eerst op een doek. Breng de formule aan in een cirkelvormige beweging op het oppervlak en gebruik de doek om het in te wrijven. Spoel niet af met water.


Laat Perfect Prep gewoon opdrogen; het laat een perfect schoon oppervlak achter.

Perfect Prep preparation spray dynamic bike care

Stap 3:

Breng de coating aan

Nu is het tijd voor het echte werk! Voor deze stap heb je Secret Surface en een schone Microfibre Cloth nodig. Secret Surface heeft een pompapplicator. Breng telkens één pompje aan op de doek en breng de formule voorzichtig aan op het hele oppervlak in een cirkelvormige beweging. Neem de tijd - zorg ervoor dat je geen plekken vergeet. De coating zal een dunne, heldere maar zichtbare laag creëren.


Tip: gebruik Secret Surface niet alleen op je frame, maar ook op onderdelen zoals de crank, velgen en stuur. Secret Surface is 100% veilig voor alle materialen, zoals carbon, aluminium, titanium en alle lakwerken.


Secret Surface ceramic bike coating dynamic bike care

Stap 4:

Laat het uitharden

De snelste stap van allemaal! Laat de coating 3 minuten uitharden. Wrijf daarna voorzichtig het gecoate gebied op met een schone doek. Hiermee verwijder je overtollige coating en laat je een perfect gepolijste, beschermende laag achter.


Nu ben je klaar om te gaan fietsen!


dynamic bike care microfibre cloth bike coating

De duurzaamheid van Secret Surface

Secret Surface gaat tot wel 9 maanden mee! Het reinigen van je fiets na het aanbrengen van een coating is 100% veilig en noodzakelijk voor het goed onderhouden van je fiets. Let erop dat je altijd fietsvriendelijke reinigers gebruikt. Gebruik onze Bio Filth Fighter, Dirt Destroy of Badass Bubbles voor maximale duurzaamheid van de coating.

Ecrit par Dynamic

Related blog posts