Wanneer elke seconde telt en een lek het verschil kan maken tussen winnen en verliezen, is Barkeeper Pro de enige optie! Nee, we hebben het niet over de barman die je drankjes zo snel mogelijk zonder morsen brengt, maar over onze nieuwe high-performance tubeless sealant! Deze tubeless sealant zorgt ervoor dat lekken direct worden gedicht, zelfs voor gaten tot 8mm. Of je nu racet op de weg of off-road trails bedwingt, Barkeeper Pro levert altijd betrouwbare prestaties. Dankzij de geavanceerde Hi-Fibre synthetische latexformule verspreidt het afdichtingsmiddel zich razendsnel door de band en dicht het een lek in minder dan 0,5 seconds zonder enig drukverlies. Barkeeper Pro is ontworpen voor de meest veeleisende rijders. Ontdek meer over hoe je het beste uit Barkeeper Pro haalt in deze blog.

Wat maakt Barkeeper Pro uniek?

Barkeeper Pro is de perfecte keuze voor jou als je waarde hecht aan snelheid en betrouwbaarheid. De Hi-Fibre synthetische latexformule bevat een mix van 9 verschillende maten microscopische vezels die gaten tot 8 mm snel en effectief dichten. Dit zorgt ervoor dat een lek in je band binnen 0,5 seconden is gedicht! Hierdoor behoud je je snelheid en controle, zonder merkbaar drukverlies in je band.

Barkeeper Pro is geschikt voor zowel weg- als off-road banden, wat het een veelzijdige keuze maakt voor verschillende soorten renners en omstandigheden. Barkeeper Pro blijft lang effectief in je band, wat betekent dat je minder vaak hoeft bij te vullen en langer zorgeloos kunt rijden. Haal het meeste uit je training of race!

"Wanneer elke seconde telt, is Barkeeper Pro de enige keuze."

Injecting Barkeeper Pro into a wheel through the valve.

Voordelen en nadelen van overstappen naar tubeless met Barkeeper Pro

Voordelen van het gebruik van tubeless sealant:

  • Gaten worden gedicht in no-time waardoor je zo min mogelijk tijd verliest
  • Maakt het mogelijk om lagere bandendrukken te gebruiken, wat zorgt voor betere grip op ruw terrein of off-road omstandigheden
  • Door tubeless te rijden heb je geen binnenband meer nodig en scheelt dit in gewicht en prestaties
  • Lagere bandendruk zorgt ook voor een soepelere rit en het comfort verbetert
  • Sealants, zoals Barkeeper Pro, blijven lang werkzaam, waardoor je het minder vaak hoeft bij te vullen

Nadelen van het gebruik van tubeless sealant:

  • Het installeren van tubeless banden kan moeilijker zijn in vergelijking met gewone binnenband. Het vereist tubeless-ready wielen en soms een compressor of een pomp met een kamer
  • Werken met sealants kan een beetje rommelig zijn tijdens de installatie of wanneer je banden vervangt

Samenvattend: een tubeless opstelling met Barkeeper Pro is een geweldige keuze voor fietsers die lekke banden willen verminderen en de prestaties willen verbeteren, maar het kan een iets ingewikkeldere installatie vereisen.

De innovatieve Hi-Fibre formule

De formule bevat microscopische vezels die zich snel door de binnenkant van de band verspreiden. Deze vezels zijn ontworpen om zich aan de randen van een lek of gat te hechten. Wanneer er een lek ontstaat, vullen de vezels onmiddellijk het gat en creëren ze een laagje die het gat afsluit. Het dichten van het lek gebeurt in minder dan 0,5 seconden, waardoor drukverlies wordt voorkomen. Barkeeper Pro blijft effectief in de band en kan kleine lekken gedurende een langere periode dichten, zelfs bij temperatuur- en vochtigheidsvariaties.

De synthetische latex in de formule helpt de vezels aan elkaar te binden en zorgt ervoor dat het afdichtingsmiddel goed hecht aan het rubber van de band, wat de algehele prestaties verbetert. De Hi-Fibre formule is geschikt voor zowel weg- als off-road toepassingen, waardoor het een ideale keuze is voor verschillende rijomstandigheden.


Deze eigenschappen bieden een betrouwbare oplossing voor fietsers die snelheid en duurzaamheid prioriteit geven.

Waarom kiezen voor Barkeeper Pro?!

Barkeeper Pro sluit gaten tot 8 mm

Het droogt minder snel uit dan andere sealants en klontert niet

Werkt tussen -20°C en +50°C

Compatibel met CO₂-patronen

100% veilig voor carbon wielen, huidvriendelijk en niet-corrosief

Drukverlies behoort tot het verleden!

Hoe gebruik je Barkeeper Pro?

Voorbereiding

Zorg ervoor dat je banden en velgen tubeless-ready zijn. Dit betekent dat je velgen en banden geschikt zijn voor gebruik zonder binnenband. Controleer ook of je velgen en banden geen schade of scheuren hebben die kunnen voorkomen dat het Barkeeper Pro tubeless afdichtingsmiddel goed werkt.

Zorg ervoor dat je velglint nergens is gevouwen, niet te oud is en dat er geen lucht onder vastzit. Als de tape beschadigd is, breng dan nieuwe Barkeeper Tubeless Tape aan.

Daarna kun je het tubeless ventiel installeren, zorg ervoor dat je de juiste hoogte voor je velg kiest. Gebruik onze Barkeeper Tubeless Valve kit.


Het installeren van de Barkeeper Tubeless Ventiel en Barkeeper Tubeless Tape.

Stap 1:

Installeer de band op de velg

Monteer de band op je velg. Zorg ervoor dat de band aan minstens één kant volledig op de velg zit! Je kunt de andere kant iets loslaten, zodat je de sealant via deze opening in de band kunt gieten. Schud Barkeeper Pro goed voordat je het in de band giet.

Je kunt er ook voor kiezen om Barkeeper Pro via een injector in het ventiel te injecteren. Houd er echter rekening mee dat deze methode wat moeilijker kan zijn, omdat de injector of je ventiel snel kan verstoppen door de snelwerkende formule van Barkeeper Pro. Het gebruik van een injector stelt je wel in staat om preciezer te bepalen hoeveel je in de band aanbrengt.

Syringe the Barkeeper Pro into the valve.

Stap 2:

Pomp de band op

Zorg ervoor dat de band volledig op de velg zit en dat er geen lucht kan ontsnappen.

Gebruik een compressor of een krachtige pomp om de band snel op te pompen, zodat deze goed op de velg zit. Je kunt dit horen wanneer de band letterlijk in de velg plopt. Wanneer de band goed is opgepompt, kan de Barkeeper Pro tubeless sealant zich gelijkmatig door de band verspreiden.


Het openen van het Barkeeper Pro tubeless sealant

Stap 3:

Nazorg

Als je wat sealant hebt gemorst en het gemakkelijk wilt opruimen, kun je hiervoor onze Wipe-Out gebruiken.

Daarna kun je het wiel weer op je fiets plaatsen en genieten van een heerlijke rit!

Pour Wipe-Out onto a cloth.

Onderhouden van tubeless sealant

Hoewel het Barkeeper Pro tubeless sealant lang meegaat, is het nog steeds belangrijk om het elke paar maanden te controleren. Zorg ervoor dat er nog voldoende sealnt in de banden zit en controleer op scherpe voorwerpen die in de band kunnen zitten.

Voeg extra Barkeeper Pro toe indien nodig. Dit kan via het ventiel (met de kern verwijderd) of door de band iets los te maken en de sealant direct in de band te gieten.

Controleer ook of je ventiel verstopt is met uitgedroogde sealant. Indien nodig kun je het ventiel schoonmaken door de kern te verwijderen en het met water door te spoelen of er lucht doorheen te blazen.

Als de sealant in de band is uitgedroogd, kun je gewoon nieuwe Barkeeper Pro in de band gieten zonder de oude sealant te verwijderen.

verfasst von Dynamic

Related blog posts