Tour de Tietema, onder leiding van Bas Tietema, Josse Wester en Devin van der Wiel, staan aan de vooravond van een gigantisch nieuw avontuur; TDT-Unibet Cycling Team! Dynamic gaat Tour de Tietema daar vanaf dit seizoen bij ondersteunen en gaat een belangrijke rol spelen op het gebied van fiets onderhoud! Vanaf nu heeft het team toegang tot alle Dynamic producten zoals Speed Potion Wax, Ultra² Lube, Dirt Destroy en Mechanics Magic.


Hiermee schaart TDT-Unibet Cycling Team zich tussen de grootmachten als Team Jumbo-Visma, Alpecin-Deceuninck en BORA – hansgrohe. Een aantal grote namen in de wielerwereld waar Dynamic al mee samenwerkt. De vernieuwende Nederlandse start-up ontwikkelt en produceert fietsverzorgingsproducten die prestatiegericht en milieuvriendelijk zijn. Innovaties zoals extreem duurzame en frictie verlagende kettingolie en kettingwax, spreken teams aan die alleen het beste willen voor hun renners en mechaniekers.

Naast dat Tour de Tietema met hun ploeg TDT-Unibet Cycling Team om de knikkers gaat fietsen op continentaal niveau, zullen ze ook van grote waarde zijn op informerend gebied. Op onder andere het Tour de Tietema Academy Youtube account zullen in samenwerking met Dynamic meerdere fietsonderhoud gerelateerde tips en tricks worden gedeeld met de fietscommunity.

Het team van Tour de Tietema heeft er sinds de start van het TDT-Unibet Cycling Team voor gekozen om uitsluitend met topmerken samen te werken. Namen als Shimano, Garmin, Scope Cycling, Cannondale en nu dus Dynamic verbinden zich aan het grote doel van Tour de Tietema; sportliefhebbers vermaken én inspireren om zelf (meer) te gaan fietsen. Bekijk hier de opbouw van de fietsen!

Dynamic is de exclusieve bike care partner van Tour de Tietema. De onderhoudscategorieën reinigen, smeren en monteren zijn goed vertegenwoordigd en aangevuld met borstels, microvezeldoeken en producten om fietsaccessoires zoals helmen, brillen, schoenen en kleding te behandelen. Zowel Tour de Tietema als Dynamic staan bekend om hun opvallende communicatiestijl en verfrissende kijk op de wielerwereld. Het spreekt dan ook voor zich dat de teams ernaar uit kijken om samen te werken.

Josse Wester namens TDT-Unibet Cycling Team;


Wij zijn enorm blij om Dynamic als technisch partner bij ons team te betrekken. Fietsonderhoud is een belangrijk onderwerp, de performance winst die te behalen is door het juiste smeermiddel te gebruiken op het juiste moment kan voor onze mannen het verschil maken tussen winst of verlies. We hebben ons eraan gecommitteerd om uitsluitend met de beste merken samen te werken en daar hoort Dynamic uiteraard bij.


– Josse Wester van Tour de Tietema 


Rob Fleu namens Dynamic; 


“De teams, renners en rensters die wij met Dynamic ondersteunen hebben één ding met elkaar gemeen, ze willen de allerbeste zijn in wat ze doen en hebben daar alles voor over. Of het nou gaat om het winnen van de Giro, Unbound, Tour de France of het WK Cross, allemaal willen ze de wielerwereld op z’n kop zetten. TDT-Unibet Cycling Team heeft een geheel eigen wijze om dat voor elkaar te krijgen en dat juichen we bij Dynamic toe. We zijn blij en trots om deel dit project uit te maken.”


-Rob Fleu, Managing Director van Dynamic.

Written by Simon Albers

Related blog posts